KÖZÉRZET & WELL-BEING

Feszültnek érzed magad és elégedetlen vagy magaddal? Felhalmozódnak a teendőid, és egyszerűen nem jutsz semmire? Akkor itt az ideje, hogy tegyen valamit a jólétéért. Az, hogy mennyire érzed jól magad, és mennyire vagy elégedett az életeddel nagyban befolyásolja azt, hogy mennyire könnyű fejlesztened a potenciálodat és túlnőni önmagadon. A pozitív érzelmek motiválhatnak és produktívan inspirálhatnak.

 

Közérzeted növelése érdekében segít, ha a stresszes fázisokban is tudatosan tartasz kisebb szüneteket. Egy kis mozgás a friss levegőn segíthet távolságot szerezni, új ötleteket találni, és javíthatja fizikai jóléted.
Ráadásul még a nagyon tudatos nevetés is növeli a személyes jólétet. A nevetés, függetlenül attól, hogy spontán vagy tudatosan történik, feloldja a belső feszültséget, és ezáltal javítja a közérzetet.
Emellett az étrended is hatással van a közérzetedre. Azok, akik kiegyensúlyozottan és teljes értékűen táplálkoznak, megadják szervezetüknek azokat a tápanyagokat, amelyekre szüksége van a jólétedben szerepet játszó fontos hormonok termeléséhez.
A neurotranszmitterek döntő szerepet játszanak az Ön jólétében és hangulatában. A hírvivő anyagok biztosítják az idegsejtek közötti zavartalan kommunikációt.
A jó közérzetünkhöz hozzátartozik, hogy a neurotranszmittereink szinkronban vannak egymással. Ehhez nem csak a mozgás, étkezés, alvás, légzés és a többi biohacker életmódban ismert, mért és kontrollált terület segít minket, de maga a hála is, illetve a hála érzése.

Szerotonin
A szerotonin nagyon fontos neurotranszmitter, amely stabilizálja a hangulatunkat, a jólét érzését adja nekünk és egyfajta boldogságot. Ez a hormon hatással van az egész testre,hiszen lehetővé teszi az agysejtek és más idegrendszeri sejtek közötti kommunikációt.

A szerotonin segíti az alvást, az étkezést és az emésztést is, és fontos, hogy a szerotonin képződéshez szükséges triptofán aminosav elégséges mennyiségben álljon rendelkezésre – ezért is fontos azt ezt elősegítő étkezés folytatása. Természetesen amikor háláról beszélünk akkor nem másról van szó, mint arról, hogy hálásak vagyunk azért amink van, amit elértünk, akik körülvesznek. A hála érzése már maga is emeli a szerotonin szintjét, és ez mindenkit megnyugvással tölt el. A hála hatására csökken a szorongás érzése, aktivizálódik a bolygóideg, melynek az emésztéstől a gyulladás csökkentéséig mindenre hatása van

A modern nyugati életvitelből adódó rohanás, versenyszemlélet sajnos nem kedvez a hálaadásnak, de érdemes naponta párszor 10 percet lassú légzéssel és hálaadással eltölteni, minden sejtünk meghálálja majd a törődést.
Szűrés
Ár
 (Ft)
690 Ft - 24 900 Ft
Gyártó
Terméktípus
Étrend
Termék hatása