FÓKUSZÁLTSÁG

Nem számít, hol vagy, bármit csinálsz, mindenhez koncentrációra van szükség. A mentális teljesítmény a siker kulcsa. Vajon mire lennél képes, ha mindig 100% -ban tudnál koncentrálni?
Sokan a fókuszt, a koncentrációt egyfajta adottságnak tekintik, mellyel valaki vagy rendelkezik vagy nem. Bizonyos, hogy a fókusz sokat segíthet abban, hogy képesek legyünk elmélyülni egy könyvben, képesek legyünk megtanulni egy mozgást – vagyis általában képesek legyünk egy adott feladatot végrehajtani. Mielőtt még azonnal kiegészítőkhöz nyúlnánk, hadd jegyezzük meg, hogy a fókusz egyben azt is jelenti, hogy képesek vagyunk gondolatainkat a nekünk hasznos mederbe terelni.

Az agyi funkciókat számos módon javíthatjuk, és szemben a korábban elfogadott általános nézettel, mely szerint az agy statikus. A felnőttként számolnunk kell azzal is, hogy elúbb vagy utóbb megkezdődik a leépülése. Ma már tudjuk, hogy az agy plasztikus, folyamatosan képes fejlődni, megújulni – ha megfelelően tápláljuk.


Nem számít, hol vagy, nem számít, mit csinálsz, mindenre kell koncentrálnod. Éppen ezért a leginnovatívabb innovatív fókusztermékeket gyűjtöttünk össze számodra, amivel optimalizálni tudod a gondolkodási készségeidet.

 

Támogatás a koncentrációhoz


Támogasd a koncentrációdat pantoténsavval, és légy lelkileg teljesen ajelenben.

Sokan nem tudják, hogy a napi közel 70.000 gondolat, amely megfogan bennünk közel 90 százaléka ismétlődő és felesleges. MIért?
Mert vagy olyan problémára keressük a választ, amire nincs hatásunk, vagy olyan megtörtént eseményeken rágódunk, melyekre utólag már semmi ráhatásunk nem lehet. A múlton és jövő történőn történő rágódás, az úgynevezett rumináció eredménye az, hogy képtelenek vagyunk a jelenben élni, gondolkodni.

Nem meglepő módon az ismétlődő és a romboló, desztuktív gondolatok a mai modern, digitalizált viágnak egyre jobban velejárói, ami pihentető alvás, megfelelő légzés és étrend nélkül aligha kezelhető. Ugyanis az így kialakult hiperventilláció negatív módon hat az alvásra, ami a rosszul alvók és rosszul lélegzők számára magasabb a kortizol szintet eredményez. Ami0 az őseink túlélését jelentette, azonban ma számos betegségért felelős.

HACKELD MEG AZ AGYI FUNKCIÓKAT

Az agyi funkciókat számos módon javíthatjuk, és szemben a korábban elfogadott általános nézettel, mely szerint az agy statikus, és felnőttként máris számolhatunk azzal, hogy megkezdődik a leépülése, ma már tudjuk, hogy az agy plasztikus, folyamatosan képes fejlődni, megújulni – ha megfelelően tápláljuk.

A táplálás itt azt jelenti, hogy ügyelsz arra, hogy folyamatosan a megfelelő szellemi kihívások érjenek, hogy rendszeresen olyan tevékenységeket végezz, melyekkel egyértelműen kihasználod az idegrendseri plaszticitásodat. A BDNF gén utasításokat ad az agyban és a gerincvelőben található fehérje előállításához, amelyet agyi eredetű neurotróf faktornak neveznek. Ez a fehérje elősegíti az idegsejtek (neuronok) túlélését azáltal, hogy szerepet játszik e sejtek növekedésében, érésében (differenciálódásában) és fenntartásában. Az agyban a BDNF fehérje az idegsejtek közötti kapcsolatokban (szinapszisok) aktív, ahol a sejt-sejt kommunikáció megtörténik.

Hogyan tudjuk tehát a BDNF gén aktivitását növelni? Meg fogsz lepődni. Az edzés, az időben korlátozott étkezés, a szauna mind növeli a BDNF-aktivitást, de alkalmasak erre egyes táplálékkiegészítők is. Nem hagyhatók tehát figyelmen kívül az úgynevezett nootropikumo kiegészítők, intelligens gyógyszerek vagy kognitív fokozók, melyek olyan kiegészítők, amelyek javítják a kognitív funkciókat, különösen a végrehajtó funkciókat, a memóriát, a kreativitást vagy a motivációt.

Érdemes lehet kicsit a neurotranszmitterekkel is foglalkozni, melyekből sok száz létezik, és céljuk az idegsejek közti kommunikáció. Jellemzően az agyi működéssel és videlkedéssel kapcsolatban négy fő neurotranszmitterről esik szó, ezek a Gaba, Acetilkolin, Dopamin és Szerotonin. Ezek alul vagy túltermelése más és más személyiségjegyeket kölcsönöznek az embereknek. Példaképpen míg a dopamin a benzin az autóhoz, addig az acetilkolin maga a gázpedál, a Gaba a fék és a szerotonin a generátor.
Szűrés
Ár
 (Ft)
690 Ft - 21 900 Ft
Gyártó
Címkék
Terméktípus
Étrend
Termék hatása